Ga naar de inhoud

SEO website migratie

Een website migratie is een belangrijke stap voor elk bedrijf dat groeit. Of je nu een rebranding ondergaat, je websiteplatform bijwerkt, of je site herstructureert, een succesvolle SEO migratie vereist zorgvuldige planning en uitvoering. Ik begrijp dat een naadloze overgang essentieel is om de online zichtbaarheid, rangschikkingen in zoekmachines en gebruikerservaring te behouden tijdens en na de migratie.

Waarom is SEO belangrijk tijdens een Website migratie?

SEO is van vitaal belang tijdens een website migratie omdat het je online zichtbaarheid beïnvloedt en de rangschikkingen in zoekmachines bepaalt. Een onsuccesvolle migratie kan resulteren in een daling van het organisch verkeer en een negatieve impact hebben op de omzet en het aantal leads. Door SEO strategieën te integreren in het migratieproces, minimaliseren we risico’s en maximaliseren we de kansen op succes.

SEO Website migratie

Werkwijze SEO website migratie

Ik heb een bewezen aanpak ontwikkeld voor SEO website migraties die zorgvuldige planning, uitgebreide analyses en nauwgezette uitvoering omvat. Het proces omvat:

Grondige audit en analyse huidige site: We beginnen met een grondige audit van je huidige website om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige SEO-prestaties, waaronder backlinks, zoekwoordposities en technische SEO-elementen. Ik stel onder andere een SEO benchmark op. Dit is een 0-meting van alle belangrijke SEO metrics zoals rankings, verkeer, URL’s, keywords, externe links, pagina’s en nog veel meer.

Strategische planning: Op basis van de auditresultaten ontwikkelen we een strategie die de belangrijkste SEO elementen identificeert die moeten worden behouden, aangepast of verbeterd tijdens de website migratie.

SEO adviezen redesign / nieuwe website: Feedback vanuit SEO geven op belangrijke templates nieuwe design voor een optimale crawlbaarheid, indexeerbaarheid en rankbaarheid, rekening houdend met de nieuwste SEO ontwikkelingen en ranking factoren

URL mapping: We creëren een gedetailleerde URL-map die de overgang van oude naar nieuwe URL-structuren beheert, waarbij we ervoor zorgen dat alle belangrijke pagina’s correct worden doorverwezen om waarde en autoriteit te behouden.

SEO Check staging omgeving: Uitgebreide SEO check op staging omgeving van de belangrijke SEO pilaren techniek, structuur en content. Gevonden verbeterpunten samen oppakken en doorvoeren

Monitoring en optimalisatie: Na de migratie monitoren we voortdurend de SEO prestaties van de nieuwe website en voeren we indien nodig aanpassingen door om de SEO resultaten te optimaliseren en de online zichtbaarheid te maximaliseren. De benchmark krijgt een update en we vergelijken de SEO metrics voor en na website migratie.

SEO voor nieuwe website

Ik begrijp dat het lanceren van een nieuwe website een spannende stap is voor elk bedrijf. Maar het is ook een kans om je online aanwezigheid te versterken en je bereik te vergroten. Ik sta klaar om je te begeleiden door het proces van het optimaliseren van je nieuwe website voor zoekmachines. Door het implementeren van bewezen SEO strategieën, zoals het optimaliseren van metadata, interne linkstructuur verbeteringen en het creëren van hoogwaardige content, kunnen we ervoor zorgen dat je nieuwe website niet alleen opvalt, maar ook hoog scoort in zoekresultaten.

Soorten SEO migraties

Er zijn verschillende typen SEO migraties die kunnen plaatsvinden, afhankelijk van de specifieke veranderingen die worden doorgevoerd op de website. Enkele van de meest voorkomende typen SEO migraties zijn:

  1. Platformmigratie: Dit omvat het verplaatsen van de website naar een ander CMS (Content Management Systeem) of e-commerceplatform. Dit kan grote veranderingen met zich meebrengen in de site-architectuur, URL-structuur en technische configuratie.
  2. URL-wijzigingen: Dit kan optreden bij herstructurering van de website, het bijwerken van categorieën, het toevoegen of verwijderen van pagina’s, of het implementeren van nieuwe URL’s voor SEO doeleinden.
  3. HTTP naar HTTPS migratie: Het migreren van een website van HTTP naar HTTPS is belangrijk voor beveiliging en kan ook SEO-voordelen bieden. Dit vereist het implementeren van een SSL-certificaat en het doorvoeren van technische wijzigingen om ervoor te zorgen dat alle interne en externe links naar HTTPS worden omgeleid.
  4. Internationale migratie: Als een website wordt uitgebreid naar nieuwe markten of talen, kan dit leiden tot een migratie waarbij meerdere versies van de website worden gemaakt en geoptimaliseerd voor verschillende locaties of talen.
  5. Rebranding: Bij een rebranding moeten mogelijk niet alleen de visuele aspecten van de website worden gewijzigd, maar ook de URL-structuur, metagegevens en andere SEO elementen om de nieuwe merkidentiteit te weerspiegelen.
  6. Consolidatie of splitsing van websites: Als een bedrijf meerdere websites heeft die worden samengevoegd of gesplitst, vereist dit een zorgvuldige planning om ervoor te zorgen dat alle SEO-waarde behouden blijft en dat er geen negatieve impact is op de zoekresultaten.

Door een grondige voorbereiding en uitvoering van de juiste SEO strategieën kunnen bedrijven de impact van deze website migraties minimaliseren en zelfs de SEO prestaties van hun website verbeteren.

SEO Nieuwe website

Hulp nodig bij SEO website migratie?

Als SEO expert sta ik klaar om je te ondersteunen bij elke stap van het migratieproces, om ervoor te zorgen dat je website zijn waardevolle verkeer behoudt en zelfs laat groeien. Met mijn expertise en toewijding aan het optimaliseren van websites voor zoekmachines, kunnen we samenwerken om een naadloze overgang te garanderen, ongeacht het type migratie dat je onderneemt

Bekijk hier alle SEO diensten waar ik bij kan helpen.

Samen resultaat behalen!

Een website vindbaar maken doe je niet alleen. Dit doe je samen. Jij weet het beste wie jouw doelgroep is en tegen welke problemen ze aanlopen. Met deze input kan ik de beste SEO strategie ontwikkelen.

Geen 9-5 mentaliteit

Ik ben erg flexibel. De hele dag ben ik beschikbaar voor SEO vragen of advies.

SEO strategie

Resultaten staan altijd op de eerste plaats in de SEO strategie m.b.t de migratie.

Senior SEO migratie specialist

Senior level SEO. 9 jaar ervaring met website migraties, verhuizingen en nieuwe websites.

Donny Mast

SEO Migratie specialist

Donny Mast

Website redesign expert

Donny Mast

SEO hulp nieuwe website